Osby

Ingen gemensam räddningstjänst

Den planerade sammanslagningen av räddningstjänsterna i Osby och Älmhult kommer inte att bli av. Kommunstyrelsen i Osby beslutade vid ett sammanträde igår att inte gå vidare med planerna på en gemensam räddningstjänst.

Man anser att kommunens räddningstjänst redan idag har kompletterande kompetens genom samarbetet Skåne Nordost, och ser inte en sammanslagning med Älmhult rätt väg att gå för tillfället.

– Efter att ha lyssnat in åsikter från näringslivet och andra intressenter har vi inom majoriteten kommit fram till att en gemensam räddningsnämnd för närvarande inte är den lösning vi kan ställa oss bakom, säger Anders Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

Dock ställer sig kommunstyrelsen positiv till ett fördjupat samarbete med räddningstjänsten i Älmhults kommun, vilket skulle kunna innebära att räddningstjänsten i Älmhults kommun associeras till räddningstjänstsamarbetet i Skåne Nordost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista