Fortsatt förtroende för Attendo Care

På torsdagen fick vårdföretaget Attendo Care än en gång grönt ljus av Helsingborgs styrande för att fortsätta driva LSS-boendet på Tellusgatan.

Företaget anmäldes sedan det för andra gången uppdagats att den autistiske pojken Johan lämnats ensam med ett olåst medicinskåp.

Attendo Care har nu själva utrett händelsen och menar att det inte var pojken som åt upp medicinen utan personalen som stal den.

–Alla indikationer visar på att det är en medicinstöld som har skett, säger Richard Lundberg (m) som är vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Richard Lundberg väljer att lita på företagets egen utredning. En av anledningarna är att företaget nu lovar att personalen ska ha nycklarna till medicinskåpet i ett snöre som är fastsatt vid personalens byxor så att medicinskåpet aldrig mer ska kunna lämnas olåst .

Den politiska majoriteten i vård- och omsorgsstyrelsen ger alltså idag än en gång grönt ljus för Attendo Care i ett yttrande till länsstyrelsen.

Förra gången Johan lämnades ensam med ett öppet medicinskåp lovade företaget också att skärpa sina rutiner. Det var i höstas.

–Rutinerna har inte följts upp ordentligt, och det är en allvarlig kritik vi riktar mot entrepenören. Den kritiken förstör entreprenören också, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Richard Lundberg (m).

Socialdemokraterna kräver dock en opartisk utredning. Eftersom det finns två diametralt motsatta uppfattningar om vad som hänt på LSS-boendet på Tellusgatan vill socialdemokraterna att det ska göras en opartisk utredning.

–Att den ena parten ska utreda sig själv, det är helt oacceptabelt och jag kan inte ta ansvar för den verksamheten, säger vice ordförande i nämnden Ingela Andersson (s).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista