Kristianstad

Subway på väg tillbaka

Smörgåsrestaurangen Subway är på gång att öppna igen i Kristianstad efter den gamla innehavarens konkurs. Men härvan efter den gamla ägaren är långt ifrån avslutad eftersom flera av de berörda varit svåra att nå.

I februari begärdes företaget som drev Subway i Kristianstad i konkurs. De hade inte betalat sina räkningar och de anställda hade inte fått lön sen i december. 

När hotell- och restaurangfacket och konkursförvaltaren började gräva i företaget Sublife AB visade det att den som de anställda uppfattade som ägare och sin chef hade överlåtit ägandet på en annan några månader tidigare, och inte skulle kunna hållas ansvarig för löneutbetalningarna. 

Konkursförvaltaren Torsten Lavett menar att han nog ändå är ansvarig, eftersom han har uppträtt som firmatecknare, men nu har nya problem uppkommit. 

Den som övertagit Sublife har bosatt sig i Belgien och går inte att få tag på där, och Torsten Lavett har inte heller lyckats nå den tidigare ägaren för att få svar på vad som hänt med de tillgångar och inventarier som sålts till ett nytt bolag - ett bolag som ägs av den tidigare ägaren till Sublife. 

Utredningen och konkursen har därmed dragit ut på tiden, och ingen vet när den kan avslutas. 

Däremot säger man från Subway centralt att det finns en ny franchisetagare på gång, och att restaurangen antagligen kan öppna igen i juli. 

Och de anställda har fått sina pengar, via den statliga lönegarantin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista