HÄSSLEHOLM

Tre åtalas för rån mot 19-åring

Tre personer åtalades på måndagen vid Hässleholms tingsrätt för att ha rånat och bundit fast en 19-årig man i Aska utanför Hässleholm i början av maj i år.

Det var natten mot den tredje maj i år som 19-åringen skjutsade en för honom okänd man från Kristianstad mot Hässleholm. När han stannade för att plocka upp ytterliggare en man och en kvinna rånade alla tre honom på plånbok och glasögon. Han hotades med kniv och ett stolsben och tvingades att lägga sig i bagageluckan på bilen. De tre gärningsmännen körde sedan 19-åringen till ett skogsparti. Där band de honom vid ett träd och knivhoten fortsatte tills 19-åringen avslöjade koden till sitt bankomatkort. Därefter lämnade gärningsmännen honom vid trädet. Nittonåringen hittades, oskadd, av polis en stund senare.

De tre gärningsmännen, hemmahörande i Broby och Kristianstad, fick också med sig nittonåringens bil och hans mobiltelefon. De har suttit häktade sedan den sjätte maj och åtalas alltså nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".