Göran Tesfai Skoglund kommer vara med i det nya i världsomspännande biståndsnätverk ACT International. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
Örkelljunga

Skåning med i internationell krisgrupp

Från den förste juli i år kommer en ny internationell snabbinsats grupp för humanitära insatser att gå i beredskap. De 25 främsta experterna i världen på krishantering har valts ut till gruppen och en av dem är en skåning.

Göran Tesfai Skoglund jobbar idag som kris- och säkerhetssamordnare för Åstorps och Klippans kommun och har 30 års erfarenhet av krishantering både i Sverige och utomlands. 

– Det känns jättespännande och jag känner mig stolt över att man ser min kunskap, säger Göran Tesfai Skoglund. 

Gruppen han ska jobba för heter ACT International rapid support team och är ett humanitärt biståndsnätverk som består av världens alla protestantiska och ortodoxa kyrkor. Svenska kyrkan är en av aktörerna. 

När en internationell katastrof inträffar någonstans i världen så har den här nya snabbinsatsgruppen mellan 1-3 dygn på sig att ta sig till platsen för att börja jobba. 

Göran Tesfai Skoglund kommer trots sitt nya uppdrag kommer att fortsätta som kris- och säkerhetssamordnare för Åstorps och Klippans kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".