Skåne

Vattenattraktion chockade flicka

Under sommarens gatufester lockar företaget Funballz många besökare att gå på vatten. De erbjuder nämligen möjligheten att kliva in i en stor uppblåst genomskinlig plastboll som sedan puttas ut i vattnet.

Men under helgens Killebomfestival i Sölvesborg chockades en flicka svårt efter att hon var nära att dränkas när den så kallade vattenbollen tog in vatten.

Följde instruktioner
Christoffer Jeansson är delägare till Funballz som arrangerade aktiviteten. Enligt honom följde företaget instruktionerna från tillverkaren.

--  Blixtlåset, som var det som gick upp, vi har blivit rekomenderade av tillverkarna att smörja in det varje morgon innan vi använder bollarna och ytterliggare en gång om den används mycket. Nu räckte inte det här, det hade behövt smörjas in oftare, säger han.

Drabbades av panik
Anordningen är tillsluten med en blixtlås och ska vara helt vattentät. När den plötsligt började sjunka drabbades flickan som var inuti av panik men lyckades ändå ta sig ur bollen. 

Enligt arrangören Christoffer Jeansson tog bollen aldrig in vatten utan släppte enbart in luft. Han säger också att rutinerna setts över och att det från och med nu blir förändringar .

--  Vi har lärt oss av det här, i fortsättningen kommer vi ha regelbunden impregnering av blixtlåsen fyra fem gånger om dagen istället, säger Christoffer Jeansson.