Skåne

Sommarkort ställer till det för resenärer

Skånetrafiken fortsätter att ha stora problem med årets sommarkort. Det är inte säkert att du får någon biljett och det är inte säkert att du får igen kortet när du stoppat in det i biljettautomaten.

Sara Jansson jobbar på Skånetrafiken i Malmö och får plocka ut kort som fastnat åt irriterade resenärer. 

– Kortet fastnar här under sensorerna. Man får rulla på dem så trillar kortet ut, visar hon. 

130 000 sommarkort har Skånetrafiken beställt i år, och hur många av dem som är felkonstruerade vet man inte. Någon säger att de är för glatta och spinner i automaten andra säger att de har ett lite hack som är felet. Oavsett vilket är resultatet att det fastnar. 

Payman Sabet är försäljningschef på Skånetrafiken och han säger att det är dels trasiga kort men också slitna automater som ligger bakom problemen. 

– Eftersom sommarkortet är begränsat hinner vi inte göra så mycket åt själva sommarkortet. Däremot har vi bemannat med extra service och förstärkt på det sättet istället. 

Men den extra servicen syns det inte mycket av på Malmö central. I stället måste Sara Jansson bryta sina sysslor i kassan och gå ut och låsa upp automaterna. Den dagen nyheterna träffar henne har hon hittills varit ute fyra gånger. 

Fastnar ditt kort ska du ta kontakt med Skånetrafikens personal så får du byta det.