Malmö

Häst dog mitt under travlopp

En allvarlig olycka inträffade mitt under ett lopp på Jägersro travbana på tisdagskvällen. En häst dog och två kuskar fick föras till sjukhus för observation.

1350 meter före mål gick Kelly Frontline i ledningen omkull och var död när han störtade. Hästarna som var bakom drogs med i fallet. 

Patrik Sjöberg som körde Kelly Frontline klagade över svåra axelsmärtor. Jenny J Karlsson som körde Jarmani fick en häst över sig och klagade över tilltagande bröstsmärtor. De båda mår under omständigheterna väl.

– Det kunde gått mycket värre och blivit en riktigt stor olycka. Men genom tur och skicklighet av kuskarna så blev det som det blev, säger Lars-Åke Håkansson, vd på Jägersro trav- och galoppbana.

Det är ytterst ovanligt med sådana här olyckor. Omkring 15 000 starter per år görs i travloppen i Sverige och enligt Lars-Åke Håkansson händer den här typen av olyckor max en eller två gånger om året.

– Nu ska Kelly Frontline obduceras så vi får besked om vad som hänt. Men hästen bedöms innan den startas av vår banveterinär och det fanns inget som tydde på att han inte mådde bra utan det här är helt enkelt otur.