Båstad

Polisen satsar mot narkotika

Tennisen, men kanske framförallt festande lockar tiotusentals människor till Bjärehalvön. Men det är inte bara champagne man berusar sig med, i krogmiljöerna runt tennisbanorna förekommer också narkotika. Därför hårdsatsar polisen nu för att komma åt knarket under tennisveckorna.

Att det numera är förbjudet att spruta champagne på varandra, hindrar inte partyeliten från att invadera Båstad under Swedish Open eller tennisveckorna som det också kallas.  På centercourten, på ständerna och framförallt på innekrogarna trängs festfolket med affärsmän, kändisar och ungdomar. Det dricks mycket dyr champagne, men även narkotikaanvändandet är utbrett berättar 21-åriga Anna Stenberg-Svennson från Helsingborg som är i Båstad under tennisveckorna.

– Det är mycket, speciellt kokain de sysslar med här, säger hon.

Sju civilklädda knarkspanare och en hundförare jobbar nu framförallt i köerna, men även inne på krogarna i Båstad för att spana efter narkotika. Dessutom har man ett underrättelsesamarbete med Stockholmspolisens krogsektion.

Hittills har man varit i Båstad under fyra dagar vilket hittills lett till att 16 personer nu är misstänkta för olika typer av narkotikabrott. Framförallt är det cannabis, men även kokain som man hittar, och just kokain är en drog som numera blivit allt vanligare även utan för jetset-kretsarna berättar Jonas Berg.

– Det förekommer i alla sammhällsklasser, säger Jonas Berg.