1 av 2
Ett störande moment. Foto: Paul Madej / SCANPIX
2 av 2
Leif Strand, från Kristianstad fotbollsdomarklubb, tror inte att Lena PH och Orup kommer att störa. Foto: Lina Sundahl Djerf/SR Kristianstad
Kristianstad

Konsert kan störa boende

Nästa torsdag spelar Lena Philipsson och Orup på idrottsplatsen i Kristianstad. Det är första gången man ordnar utomhuskonsert just här och det bekymrar några av de boende i området.

– Tidigare har det känts som det störts när någon skrikit i mikrofon på morgonen, säger Sara Persson som bor granne med idrottsplatsen.

Det är Kristianstad fotbollsklubb som tillsammans med Nöjesmagasinet Scala anordnar konserten på torsdag. Kvällen kommer att börja klockan sex och beräknas vara slut runt ett på natten. Man hoppas kunna locka tre till fem tusen besökare, men Leif Strand på Kristianstad fotbollsdomarklubb är inte särskilt bekymrad över vad grannarna ska tycka varken om parkeringsplatser eller om ljudnivån.

– Vi har satt scenen så att den pekar från hyreshusen, säger Leif Strand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".