Skåne

Berusad reseledare övergav resenärer

Flera resenärer som åkt med bussföretaget Hyllinge buss kräver nu pengar tillbaka efter en lite märklig bussresa. Under resan festade reseledaren i två dagar och resenärerna fick då klara sig på egen hand.

Bussresan gick från Skåne och ända upp till Nordkap. Det var när resenärerna hade avslutat dagen vid Nordkap som de hittade reseledaren kraftigt berusad. Även dagen efter fortsatte festandet då resan gick söderut med båtförbindelsen Hurtigrutten. Då slutade dagen med att reseledaren somnade på däck intill två burkar starköl. Resenärerna fick klarar sig på egen hand.

Allt som allt kostade resan nästan 13 000 kronor och flera personer har krävt att få hela resan eller delar av resan tillbaka. Någon form av ersättning kommer det att bli. Det är dock oklart hur mycket. De som var med på resan kommer också att få en ursäkt från Hyllinge Buss.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".