Kristianstad

Skolkritik efter trakasserier

Kristianstad kommun kritiseras av skolinspektionen för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder när en elev på en gymnasieskola blev kränkt.

I februari 2008 tog Skolverket emot en anmälan av föräldrarna till den kränkta eleven. Eleven ska ha utsatts för hot och slag och dessutom trakasserier via SMS av en annan elev under skoltid.

Flera möten har hållits med eleverna, kurator, rektor och elevernas föräldrar. Den trakasserade eleven erbjöds att byta klass men det tyckte föräldrarna inte var rimligt.

Kritiken från skolverket mot Kristianstad kommun rör bland annat tiden som gick från den att anmälan gjorde till att den som var misstänkt informerades.

Rektorn kritiseras för att inte ha informerat om den fysiska misshandeln i kommunens rapporteringsdatabas för skada och tillbud.

Skolverket riktar även kritik mot kommunen eftersom skolan tog åtgärder först efter anmälan gjordes.

Nu har kommunen fram tills den 28:e oktober att redovisa vilka åtgärder man har vidtagit med anledning av skolinspektionens kritik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".