Perstorp

Helt klart för fyradagarsvecka

Nu står det helt klart att det blir fyradagarsvecka för eleverna som ska börja årskurs ett på Parkskolan i Perstorp till hösten.

Barn- och utbildningsnämnden har sedan tidigare fattat beslut om fyradagarsvecka men oppositionen har velat få in en ändring i beslutet vilket de lyckades med vid nämndens senaste sammanträde.

– När vi tidigare hade frågan uppe så ville oppositionen göra två tillägg och det är ju för att markera att de inte är helt överrens med oss, säger vice ordförande, vänsterpartisten Leif Anderson.

Det oppositionen fick igenom var att man nu ska ha två utvärderingar av fyradagarsveckan, med den första nu i december.

Vid samma möte fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter ta del av ett brev från lärare på Parkskolan. De menar att det är bättre om barnen får gå i skolan fem dagar i veckan, om det bara blir fyra dagar riskerar det att bli för långa uppehåll i undervisningen vilket skulle vara negativt. Leif Andersson menar dock att han litar på de uppgifter som han fått från skolans rektor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".