Malmö/Simrishamn

Äldre på boende fick åka raggarbil

En ovanlig aktivitet stod på schemat på söndagen för de äldre som bor på servicehemmet Öresundsgården i Limhamn. Åtta raggarbilar hämtade upp och körde i karavan till Simrishamn och tillbaka.

Bakom projektet finns Marianne Pennsäter som helt ideellt ordnar sponsorer och arrangerar utflykterna. 

– Det var ju så från början att jag såg ett foto i en tidning utav Mats som hade den här bilen och så tänkte jag på alla de gamla på Öresundsgården, att det hade varit något för dem att få komma ut en liten runda. Jag ringde journalisten och fick numret och på den vägen är det, berättar hon. 

Det är tredje året som Marianne Pennsäter och Mats Svensson arrangerar utflykterna för bland annat de äldre på Öresundsgården. Och Mats säger att det var självklart att ställa upp. 

– Jag sa ja direkt. Jag ska se om jag kan få fatt i andra, men jag ställer upp i alla fall. 

Vad sa dina kompisar när du ringde? 

– Så fort vi har frågat så har alla bara sagt att ja, kan vi det datumet ni ska köra så ställer vi upp. Man vet ju hur det är själv att bli gammal. Då hoppas man ju att någon ska ta ut en själv så man slipper bara sitta inne, säger Mats Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista