Försvunnen flicka tillbaka

En 42-årig man har anhållits misstänkt för att vara inblandad i en 12-årig Ängelholmsflickas försvinnande.
Flickan försvann i går kväll från sitt hem och kom inte tillbaka förrän åtta timmar senare, vid tvåtiden i natt. En stund senare greps den 42-årige mannen i Boarp utanför Båstad. Polisen tvingades krossa fönsterrutan till bilen eftersom 42-åringen bjöd motstånd. Under natten gjorde polisen husrannsakan i 42-åringens hem. Hans bil har tagits i beslag. Mannen är sen tidigare känd av polisen och är också dömd för olika brott. Enligt Göran Hassel vid Helsingborgspolisen missbrukar han lite och har en tendens att bli våldsam. Den 12-åriga flickan mår förhållandevis bra. Inget tyder på att hon utsatts för sexuella eller fysiska övergrepp.

Flickan ville sitta barnvakt

Dramat började med att flickan hade satt upp anslag runt om i Ängelholm om att hon ville sitta barnvakt. Någon ringde henne och stämde träff. Vid halv sju på måndagskvällen gick hon ut för att göra upp om att passa barn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".