kallinge

JAS-plan fattade eld i Kallinge

Ett JAS-plan nödlandade strax efter klockan två på F17 i Kallinge. Planet brinner men piloten mår efter omständigheterna väl enligt Catharina Bergsell, informationsansvarig på F17.

Catharina Bergsell beskriver kraschen som en buklandning på landningsbanan men fortfarande är omständigheterna oklara kring hur haveriet gick till. 

– Hela toaletten skakade, säger Emma Persson som städade i närheten.

Piloten är omhändertagen av personal och Räddningstjänsten arbetar för tillfället med att ta hand om planet och rensa banan så att man kan öppna den för trafik igen.

– Jag känner oro och ångest just nu men jag har fullt förtroende för personalen som arbetar med det här just nu och jag är glad över att piloten mår bra, säger Catharina Bergsell, informationsansvarig på F17.

" Det känns hemskt"
En av de som hörde själva händelsen var Emma Persson som just då städade en toalett.

– Hela toaletten skakade men det brukar skaka när planen flyger förbi. Jag hörde bara ett pang. Det känns ganska hemskt att det är i närheten där man jobbar, säger Emma Persson.

Hon fick reda på vad som hade hänt när Sveriges Radio Blekinge berättade för henne.

– Det är ganska dåligt eftersom det kan vara allvarligt. Nu ska jag hem till min son. Det är första gången jag är med om något liknande men det är sådant man får ta när man jobbar här. Allt kan hända, menar Emma Persson.

Haverikommissionen är inkopplad
Det kan ta upp till flera månader att få reda på exakt vad som hände men haverikommisionen är inkopplad redan nu. Hela flygplatsen är avstängd tills vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista