Arkivfoto: Linda Evereus/SR Kristianstad.
Simrishamn

Framtiden klar för anställda på Plastal

Alla som jobbar på Plastal i Simrishamn fått definitiva besked om de får ha kvar sina jobb eller inte när den nya koncernen Plastal Sverige AB tar över verksamheten nästa vecka.

Det var i måndags som nyheterna kunde berätta att det blir 139 personer som får fortsatt anställning på Plastal när den nya koncernen tar över i nästa vecka

Varken facket eller de anställda vill uttala sig om läget just nu

Plastchef Johny Ekstedt som själv kommer att lämna Plastal i och med att den nya koncernen tillträder, medger att det varit en tuff tid på Simrishamnsfabriken.

– I den situationen som vi är i måste man stötta varandra och det finns en enorm moral bland de anställda. Sen är det naturligtvis att det är många som är oroliga ändå, säger Johny Ekstedt.

En del av personalen på Plastal kommer att vara kvar på tillsvidareanställning medan är blir visstidsanställda. Och anledningen till att man gör den lösningen är enligt Johny Ekstedt att det i nuläget är osäkert om det blir någon framtida affär med Saab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".