Nu är det klart vart den nya entrén till konferensanläggningen Yllan hamnar. Foto: Rickard Struesson/SR Kristianstad
KRISTIANSTAD

Tre miljoner till ny entré på Yllan

Det är nu klart att mässcentret Yllan i Kristianstad får en ny entré.

Tre miljoner kronor ska användas för att bygga den nya entrén i överflödiga lokaler hos Kristianstads Boktryckeri. Det beslutade kommunstyrelsen på sitt senaste möte.

Enligt kommunens teknikchef Jan Westberg är det ännu inte klart när bygget ska starta. Men det måste vara klart innan det tidsbegränsade bygglovet går ut den 1 april 2010.

I den befintliga detaljplanen för Yllan så får man inte bedriva mäss- och konferensverksamhet. Och då den intilliggande bostadsrättsföreningen Båten ansåg att kommun bröt mot sin egen detaljplan så överklagade man Yllans bygglov och fick rätt i både länsrätten och kammarrätten. Bostäderna ligger intill den nu stängda norra ingången.

Kommun och Båten har sedan kommit överrens om att i en ny detaljplan tillåta att det byggs en ny entré i den östra eller södra delen av Yllan. Och nu har alltså kommunstyrelsen beslutat att avsätta pengar till en ny entré i öster, i boktryckeriets lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".