Trelleborg

Tonåringar erkänner skolbrand

Uppdaterad 17:12
Två pojkar, 15 och 14 år gamla, har erkänt att de anlade branden på Kattebäckskolan i Trelleborg igår kväll. 15-åringen har anhållits misstänkt för grov mordbrand. 14-åringen kommer att överlämnas till de sociala myndigheterna.

Det var iakttagelser och vittnen som gjorde att Polisen kunde ta in pojkarna till förhör i går kväll. Brottet rubriceras i nuläget som grov mordbrand. Den tekniska undersökningen kommer starta under lördagen när brandplatsen har svalnat.

Larmet om branden kom strax efter klockan sju och branden var helt släckt först vid midnatt.

– Branden hade börjat i en krypgrund och spridit sig upp via väggen upp till vinden, säger räddningsledare Andreas Nilsson från Räddningstjänsten i Trelleborg.

Rektor Ingela Berglund var på lördagsförmiddagen osäker på om skolan kommer att ha öppet som vanligt på måndag.

– Jag kommer ha kontakt med både fastighetsförvaltning och mina kollegor för att vi ska samla ihop oss lite och titta på hur det ser ut så vi kan fatta ett beslut om elevernas skolgång på måndag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".