Jerker Swanstein (M) mottar en tung lunta med protester från Christl Brorsson. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
Ängelholm

32 000 namn vill värna sjukhuset

I dag tisdag lämnade Aktionsgruppen Rädda Ängelholms sjukhus över sina 32 000 namnunderskrifter till regionstyrelsens moderate ordförande Jerker Swanstein och moderata regionrådet Henrik Hammar när de besökte Ängelholms stadshus.

De sju pärmarna med underskrifter överräcktes av aktionsgruppens initiativtagare Christl Brorsson som efter överlämnadet ska äta lunch med regionföreträdarna och kommunstyrelsens moderata ordförande i Ängelholm Åsa Herbst.

Aktionsgruppen protesterar mot det de kallar för nedmonteringen av Ängelholms sjukhus och under dagens möte ska aktionsgruppen och politikerna diskutera den oro som finns bland invånarna i nordvästra Skåne när det gäller framtiden för Ängelholms sjukhus.

En oro som enligt Jerker Swanstein handlar om att regionpolitikerna brustit när det gäller kommunikationen om hur de ser på framtiden för sjukvården i Ängelholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".