1 av 2
Lotta Hedström (MP) intervjuas av P4 Kristianstads Lina Sundahl Djerf. Foto: SR Kristianstad
2 av 2
Martin Von Arronet är vd för Shells exploateringsbolag och menar att Shell vidtagit alla säkerhetsåtgärder man kan göra. Foto: SR Kristianstad
Tomelilla

Många ville veta mer av Shell

På onsdagen höll Shell ett välbesökt informationsmöte om de provborrningar efter naturgas som de vill göra norr om Tomelilla i byn Hedeberga. På plats på mötet i Tomelilla folkets park fanns många som inte gillar Shells borrplaner och som undrar vilka konsekvenser en borrning kan få.

- De har ingenting att oroa sig för menar Martin von Arronet, vd för Shell exploration & production, och menar att Shell kan garantera säkerheten vid provborrningen.

När Martin von Arronet pratar om borrningarna handlar det mesta om själva borrhålet. Det finns dock röster som talar om borrningarna i ett betydligt större perspektiv.

Lotta Hedström, som sitter i kommunfullmäktige i Tomelilla Kommun och också är ordförande i Region Skånes klimatberedning, menar att borrningar efter naturgas kommer att påverka Skånes natur i mycket stor omfattning.

- Vi måste prata om vad en eventuell framtida gasutvinning kan komma att betyda för Skånes landskap och jordbruket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".