Skåne/Stockholm

Pengar till Skåne i spår- och vägbudget

På torsdagen presenterades ytterligare en del av regeringens höstbudget. Den här gången handlar det om infrastrukturen. Bland annat skyndas byggandet av dubbelspår mellan Förslöv och Ängelholm på.

Det var inga större nyheter som infrastrukturminister Åsa Torstensson presenterade, men en släng av sleven fick ändå Skåne.

På järnvägssidan kommer man att skjuta till helt nya pengar för att skynda bygget av dubbelspåret mellan Förslöv och Ängelholm.

På vägsidan får man 25 miljoner kronor, pengar som var planerade för vägprojekt om ett par år men som nu alltså tidigareläggs, det för att genomföra så kallade sidoområdesåtgärder.

Det innebär att man exempelvis på riksväg 11 mellan Malmö och Simirishamn kommer att se över vägen så att den är säker nog för de hastigheter den är tänkt för. Exempelvis kan man behöva sätta upp nya räcken, flytta stenar och fälla träd och reparera broar.

Andra vägar som kommer få del av pengarna är riksväg 13 och 19 samt länsväg 101 och 2060, utöver det kommer man även titta på säkerheten på E4an och E65.