1 av 2
Goda grannar? Kommunalrådet Bengt Gustafson (M) och regionrådet Jerker Swanstein (M) planerar i alla fall att flytta ihop. Foto: Lars Angantyr/SR Kristianstad
2 av 2
Skiss över det nya rådhuskvaretet/Pierre Dupont Arkitektkontor AB.
Kristianstad

Kommun och region blir sambor

Region Skåne och Kristianstads kommun planerar att flytta ihop i rådhuskvarteret vid Stora Torg i Kristianstad under 2014. Det kräver en stor om- och tillbyggnad i kvarteret.

Men fasaderna mot Stora Torg och Nya Boulevarden behålls.

Både kommunen och regionen hoppas det här ska ge stora vinster. Tanken är att Kristianstads kommuns ledning och flera förvaltningar tillsammans med Region Skånes ledning och förtroendemannaorganisation ska samlas i rådhuskvarteret.

Samtidigt tar kommunen över Skånehuset. Där samlar man andra förvaltningar och verksamheter som nu är inhyrda på olika platser i Kristianstad.
– Det här är oerhört positivt för många av våra nuvarande och framtida medarbetare i Kristianstad som dagligen pendlar från olika delar av Skåne. Nu får de närmare till tåg och bussar, säger regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (M).

Reporter:
Lars Angantyr
lars.angantyr@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".