I kväll gäller det. Foto: Abigail Sykes/SR Kristianstad
Kristianstad

Många barn när Oliver blir musikal

I kväll, fredag, är det premiär för musikalen Oliver på Kristianstads teater. Det är en föreställning med ovanligt mycket musik och ovanligt många barn i ensemblen.

En av dem är Christine Lundgren, som aldrig varit med i en musikal förut.
– Jag är med i ungefär tre nummer. Jag är väldigt nervös inför premiären, fast det ska nog bli väldigt roligt. Jag tror att man kommer att få en bra känsla av publiken, säger hon.

Strax före sista genrepet är det full rulle bakom scenen på Kristianstads teater. Skådespelare i alla åldrar i 1800-talskläder och fullt scensmink stöter ihop med kapellmästaren, regissören och de andra som jobbar med produktionen.

I trappan vid sceningången står Love Olsson stilla ett ögonblick för ett kort samtal.
– Jag spelar ett barnhemsbarn och en i Fagins gäng, som är tjuvar. Jag är en väldigt tuff typ som gillar mycket pengar.

Även Nelly Paulsen spelar barnhemsbarn i en av de första scenerna i musikalen. Det är pirrigt inför premiären men hon tycker att föreställningen har blivit bra.
– Jag såg hela i går (läs onsdag) och det var skitbra tyckte jag. Jag trodde faktiskt inte att det skulle funka för jag har inte sett alla andra när de har tränat, men det blev skitbra, säger hon.

Oliver visas på Kristianstad teater till och med början på december.

Abigail Sykes
abigail.sykes@sr.se
044-28 15 75

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".