BÅSTAD

Treklövern i Båstad splittrad

Den politiska treklövern i Båstad har splittrats och kommunen har inte längre någon politisk majoritet. Detta efter att Bjärepartiet meddelar att de vill lämna sitt samarbete med Moderaterna och Folkpartiet.

Bjärepartiet har tillsammans med Moderaterna och Folkpartiet varit i politisk majoritet i kommunen men nu väljer alltså Bjärepartiet att säga upp det här samarbetet.

- Det är inte så dramatiskt egentligen för vi har ju haft en del skilda åsikter den senaste tiden och när vi nu närmar oss valet vill vi vara lite friare, säger Göran Håkansson som är ordförande för Bjärepartiet i Båstad.

Enligt honom så är det bland annat i frågor som privatiseringen av Malenbadet och uppbyggnaden av samhällsbyggnadsnämnden där man varit oense.

Trots att partiet nu bryter sig loss ur den politiska treklövern menar Göran Håkansson att Bjärepartiet inte konsekvent kommer att vända ryggen åt Moderaterna och Folkpartiet när det kommer till politisk röstning. Han tror inte att politiken i Båstads kommun kommer att ändras nämnvärt i och med det här beslutet.

- Om man tittar på rikspartierna så börjar de också försöka profilera sig mer och det är samma process som vi går igenom här, säger han.

Malin Nilsson

malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".