Bert-Inge Karlsson, kultur- och fritidsnämndens ordförande i Klippan, sågar av en bräda och inviger Sågen. Foto. Malin Nilsson/SR Kristianstad
KLIPPAN

Klippanprofil satsar på kultur

Musikern och Klippanprofilen Thomas Holst vill engagera sig för de unga i sin gamla hemkommun. Just nu arbetar han och organisationen Spiritus Mundi i Malmö på en ansökan om 6 miljoner i bidrag till kulturarbete i Klippan.

Spiritus Mundis ansökan om pengar ska skickas till Arvsfonden och Thomas Holst hoppas att de ska få 6 miljoner kronor att utveckla en mötesplats för unga i Klippan.

- I grunden är det ju mötet mellan ungdomarna som gör att vi vill jobba på det här sättet och musiken är vårt verktyg för att göra mötet levande och roligt, säger Thomas Holst.

På Klippans kommun är man mycket positiva till initiativet. Kultur- och fritidschefen Börje Norén säger att om det här projektet går igenom så är det riktigt stort för kommunen.

Sågen som är Klippans nya kulturcentrum är en viktig del i det här framtida projektet men enligt Thomas Holst så är ingenting ännu klart och bestämt.

- Vi hoppas på detta men om vi inte skulle få igenom vår ansökan så vill jag jobba vidare och hitta andra former för det här arbetet, säger han.

Malin Nilsson

malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".