Janne Bengtsson från Ängelholms kommun och Pelle Sköldbäck från Kick-Off. Foto: Malin Nilsson / SR Kristianstad
Ängelholm

Ny mötesplats för funktionshindrade

Ungdomar och unga vuxna med psykiska eller fysiska funktionshinder i Ängelholm får snart en ny mötesplats. Verksamheten startas av Ängelholms kommun i samarbete med den lokala handikappidrottsföreningen Kick-Off.

I Nybrohuset i Ängelholm kommer den här mötesplatsen, som ännu inte har något namn, att ha öppet varje torsdagskväll. Verksamheten riktar sig till ungdomar och unga vuxna mellan 13-30 år och tanken är att det ska vara en plats där man kan träffas och hänga.

- Det har varit svårt för den här gruppen att träffas innan eftersom man går i skolan på olika ställen och många är väldigt ensamma här de kommer hem, säger Pelle Sköldbäck som är engagerad inom Kick-Off.

I verksamhetslokalen kommer det att finnas spel, tv och tillgång till datorer men mycket av verksamheten handlar om att komma iväg i små grupper och hitta på saker.

Verksamheten invigs den 22 oktober men redan nu har man tjuvstartat lite och Pelle Sköldbäck tror att mötesplatsen så småningom kommer att locka unga från fler kommuner än Ängelholm.

- Vi tror att det kommer att dyka upp många deltagare och att det här är något som kommer att hålla i längden, säger han.

Malin Nilsson

malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".