Regissören Robert Lillhonga letade upp en kopia av 70-talsfilmen Gangsterfilmen som nu har nypremiär. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
Kristianstad

70-talsfilm från Åhus har nypremiär

Fredag eftermiddag är det nypremiär för en film som spelades in i Åhus på 70-talet. Gangsterfilmen heter den och hade premiär 1974. Den fick då väldigt bra kritik men ändå var det nästan ingen som såg den.

Regissören Robert Lillhonga började söka efter filmen efter ett tips från hans farbror som gärna ville se filmen. Och efter ett års sökande så fann han en renoverad kopia som skulle visas i Stockholm. 

– Men eftersom inga av mina släktingar kunde åka på visningen i Stockholm så jag tog kontakt med Bionnalen i Kristianstad. Och de ville visa filmen, säger Robert Lillhonga. 

Filmen som är regisserad av Lars G Thelestam, hade premiär 1974 men blev en total publikflopp. Så efter bara en vecka bytte den namn till En främling steg av tåget för att locka fler biobesökare. Något som dock inte hjälpte. 

Gangsterfilmen har nypremiär på Kosmorama Kristianstad under fredagseftermiddagen.

Johan Pettersson
johan.pettersson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".