Landskrona Riksteaterförenings ordförande Tommy Olsson på Landskrona Teater. Foto: Bosse Johansson/SR
Landskrona

Många söker sig till teaterförening

Riksteaterföreningen i Landskrona har haft en lysande utveckling under de senaste fem åren. Antalet medlemmar, antalet föreställningar och publiken har ökat i snabb takt.

2008 kom nära hälften av alla nya medlemmar i Riksteaterföreningarna i Sverige från Landskronaföreningen. Bakom siffrorna ligger ett målmedvetet arbete.
– Mycket svett och mycket arbete! Det handlar om mycket kontakt med medlemmar och publik, och vi går runt och pratar med dem, säger föreningens ordförande Tommy Olsson.

På fyra fem år har medlemsantalet ökat från 170 till drygt 800, antalet föreställningar från sex-sju stycken till 23 och publiksnittet från 30-40 till 240, vilket i princip innebär fullsatta salonger.

Tommy Olsson är övertygad om att om man bara kan locka publiken till teatern så kan man också påverka den att komma tillbaka och se mer. En del i framgångskonceptet är att satsa på kända artister som Tommy Körberg, Helene Sjöholm och Carl-Einar Häckner.
– Musik lockar en stor publik. Sedan hoppas vi att det på sikt leder till att besökarna bestämmer sig för att även gå på en dramatisk pjäs, eftersom de vet att det alltid är bra föreställningar vi visar, säger Tommy Olsson. 

Bosse Johansson
bosse.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".