1 av 2
Väg E 22 genom Linderöd. Arkivbild: Rickard Sturesson/SR Kristianstad
2 av 2
Kristianstad/Skåne

Utbyggnaden av E22 allt närmare

Uppdaterad kl 16.52
Region Skåne och Kristianstads kommun vill skjuta till pengar för att snabba på utbyggnaden av E22. På måndag ska regionstyrelsens arbetsutskott ha möte och nu finns ett förslag på ett avtal mellan Region Skåne, Kristianstads kommun och Vägverket.

Det rör sig om helt nya sträckor motorväg på sträckorna Rolsberga-Fogdarp och Linderöd-Vä och den totala kostnaden är beräknad till 1057 miljoner kronor.

För regionens del handlar det om att skjuta till 220 miljoner och för Kristianstads del omkring 15. Resten ska vägverket stå för.

För Kristianstads rör det sig om att finansiera infarten till den nya infarten till storanstalten i Vä. Dessutom ska man ta över driften av vägarna genom Linderöd och Tollarp där E22 går idag.

Miljöpartiet ställer sig dock kritiska mot att deras allianspartier i regionen väljer att satsa så stora summor pengar på vägar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".