Personalen på Kristianstads krogar stöter på droger bland gästerna i stort sett varje helg. Arkivbild: Claudio Bresciani/Scanpix
Kristianstad

”Krogar mot knark” drar nu igång

Krogarna i Kristianstad ska nu tillsammans med polis och kommun ta i med hårdhandskarna mot drogmissbruket. "Krogar mot Knark" heter ett nätverk som i helgen driver en riksomfattande kampanj.

Fem krogar i Kristianstad deltar i "Krogar mot Knark". I helgen får gästerna på bland annat Banken, Grand och Teaterbaren pennor och godis med budskap om att droger inte tolereras.

För att få vara med i nätverket krävs bland annat att krogen utbildar vakter och personal i hur de ska agera när de misstänker att en besökare använt eller säljer narkotika.

Över hälften av personalen på krogarna i Kristianstad säger sig ha sett narkotikapåverkade gäster under det senaste halvåret, enligt en ny undersökning.

Reporter:
Lina Sundahl Djerf
lina.sundahl-djerf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".