Novembers Anki Gustavsson i Huarödskalendern 2010
Kristianstad

Klär av sig för barnens skull

För tredje året i rad viker företagare i Huaröd ut sig i en kalender. Den här gången är det, till skillnad från tidigare, kvinnor på bilderna.

Anki Gustavsson är novemberflicka och initiativtagare till nakenkalendern som släpps i Huaröds lanthandel i morgon lördag.
– Det är lite kul att se sig själv. Och, ärligt talat, du visar inte mer där än vad du gör på badstranden på sommaren.

Till vardags kör Anki Gustavsson taxi och är vd för ett skogsavverkningsföretag. På bilden poserar hon på en kontorsstol framför en skogsmaskin. Även de andra kvinnorna är fotograferade i miljöer som anknyter till deras yrken.
– En sån här almanacka säljer bättre. Och när karlarna hade lättat på kläderna så fick ju vi också göra det, säger Anki Gustavsson.

Kalendern kostar 70 kronor och pengarna går till barnen i Huaröd. Tidigare år har de bland annat fått reflexvästar och simskolemärken. Sådant som kommunen inte anser sig ha råd med. I år blir det kanske en lekstuga till dagis.

Lina Sundahl Djerf
lina-sundahl.djerf@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".