Hela dagen har Linn Henriksson tagit emot människor som vill byta till ett Jojo-kort. Foto: Bosse Johansson/SR Kristianstad
Skåne

Många vill ha Skånetrafiken nya kort

På sju orter runtom i Skåne har Skånetrafiken öppnat särskilda center där man kan skaffa sig det nya så kallade Jojokortet och få information hur det fungerar. Kortet som man inte behöver stoppa ner i någon apparat när man ska resa.

– Under fredagen var det säkert 350 personer här som ville byta ut sina kort, berättar Linn Henriksson som jobbar på Jojo-center i Helsingborg. Hon tycker också att de flesta besökarna verkar vara positiva till det nya kortet. 

De nya Jojo-korten ska byta ut samtliga av Skånetrafikens kort med magnetremsa. Det nya med Jojo-kortet är att man bara behöver hålla upp kortet mot en sensor för att resan ska registreras. Och det är något som en av besökarna, Boel Skoglund tycker är bra. 

– Det verkar vara enklare än det gamla, smidigt.

Bosse Johansson
bo.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".