Bosse Olsson från FN-föreningen. Foto: Maria Dietrichson/SR Kristianstad
Kristianstad/Skåne

FN-dagen firas i Skåne

Idag är det FN-dagen. Och det firas på olika sätt runt om i Skåne. I Vinslöv har det sjungits fredsånger på torget och i Osby kommer det att hållas konsert och föredrag. Och även i Kristianstad så firades det.

Trots att det regnade så stannade en del helgshoppare till och lyssnade på stadsmusikkåren på Ströget i Kristianstad idag. 

Men FN-dagen bjuder inte bara på musik utan även på celebert besök. FN:s före detta rättschef Hans Corell föreläser i eftermiddag på Regionmuseet och ikväll är det fredsmässa i Heliga Trefaldighetskyrkan med 200 sångare och musiker. 

Men kan man verkligen tro på fred i en värld som vår? Jodå, säger Bosse Olsson, ordförande för FN-föreningen i Kristianstad. 

– Det kan låta som en utopi men vi måste börja där vi finns själva. Det handlar både om det stora med att trycka på makthavare men också om hur vi lever som enskilda. Fred i det lilla, säger Bosse Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".