Poliser inkallade efter flera bombhot

Uppdaterad 16:34
Polisen fick vid 11.03 på lördagen in bombhot mot totalt fyra adresser i Trelleborg, Tygelsjö, Vintrie och Skegrie. Polisen har spärrat av adresserna och evakuerar boende. Bombtekniker är på plats och har hittills hittat ett misstänkt föremål.

Det ska enligt uppgifter från polisen finnas bostäder i närheten av området där bomberna sägs vara placerade. Därför har polisen valt att evakuera och spärra av området. Vad som är målet för bombhoten vill inte polisen uttala sig om i nuläget men enligt Mikael Persson, presstalesman på polismyndigheten i Skåne är hotet, som lämnades via telefon, trovärdigt.

– Vi får in bombhot titt som tätt men i det här fallet valde vi att ta det säkra före det osäkra. Ett flertal poliser är involverade i arbetet med att evakuera och spärra av de olika platserna. Bombtekniker är också på plats och gör teknisk undersökning där de letar igenom platserna.

Enligt Mikael Persson har polisen tagit in två personer till förhör.

– De är inte misstänkta för något utan vi vill bara fråga ut dem om de har något att berätta.

Bombteknikerna har hittat ett misstänkt föremål som kan vara en sprängladdning.

–  Man arbetar med ett misstänkt föremål på Syster Jennys väg i Trelleborg. Teknikerna försöker få klarhet i vad det är. Det skulle kunna vara en misstänkt laddning. Teknikerna kommer att söka av alla fyra adresserna.

Totalt har ett tjugotal personer evakuerats från de fyra adresserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".