Faran över efter bombhot mot åklagare

Uppdaterad 17:59
Boende som evakuerades efter bombhot mot fyra adresser i Skåne på lördagsförmiddagen har nu återvänt till sina hem efter att polisen konstaterat att det inte fanns några sprängladdningar. Åklagarmyndigheten bekräftar att ett av hoten riktades mot en åklagare.

Polisen fick vid 11-tiden på lördagen in bombhot mot totalt fyra adresser i Trelleborg, Tygelsjö, Vintrie och Skegrie. Polisen spärrade av adresserna och evakuerade boende. Sent på eftermiddagen kunde de kringboende återvända till sina hem.

Karin Rosander, informationsdirektör vid Åklagarmyndigheten, bekräftar för Sveriges radio att ett av hoten riktades mot en åklagare som är verksam i Skåne.

- Vi får in bombhot titt som tätt men i det här fallet valde vi att ta det säkra före det osäkra. Ett flertal poliser är involverade i arbetet med att evakuera och spärra av de olika platserna. Bombtekniker är också på plats och gör teknisk undersökning där de letar igenom platserna.

Enligt Mikael Persson har polisen tagit in två personer till förhör.

- De är inte misstänkta för något utan vi vill bara fråga ut dem om de har något att berätta.

Bombteknikerna hittade ett misstänkt föremål som misstänktes vara en sprängladdning.

Polisen kunde strax efter klockan 16 konstatera att den misstänkta laddningen som fanns i en lägenhet i Trelleborg var ofarlig. Det fanns ingen sprängladdning.

-Vi gör nu den bedömningen att det är likadant på de andra tre adresserna. Men bombteknikerna skall titta på adresserna för att vi ska bli fullkomligt säkra, säger Mikael Persson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".