En anhållen misstänkt för bombhot

En person har anhållits misstänkt för olaga hot mot grupp och hot mot tjänsteman i samband med de fyra bombhoten i Skåne på lördagen, uppger polisen i Skåne.

Mannen anhölls efter förhör på lördagskvällen. Han är inte känd av polisen sedan tidigare, säger Lars Lindvall, vakthavande befäl.

En annan man som tagits in till förhör släpptes under kvällen och misstänks inte för brott.

Det var vid 11-tiden på lördagsförmiddagen som polisen mottog ett samtal om att det skulle finnas bomber utplacerade vid fyra bostäder runt om i Skåne. En av dem som hotades var en åklagare som är verksam i Skåne.

När hoten inkom på lördagen spärrade polisen av adresserna och evakuerade de boende. Först sent på eftermiddagen kunde polisen bombtekniker konstatera att inga sprängladdningar fanns på platsern och de omkringboende kunde återvända hem.

Karin Rosander, informationsdirektör vid Åklagarmyndigheten, har bekräftat för Sveriges radio att ett av hoten riktades mot en åklagare verksam i Skåne.

Enligt Lars Lindvall vid Skånepolisen fanns även en polis bland de hotade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".