Mjällby AIF togs emot med jubel på Sölvesborgs torg. Foto: Stina Held/SR Blekinge
Sölvesborg

Stort firande av Mjällby

Igår tog Mjällby AIF emot folkets jubel när de firades på Sölvesborgs torg. Trots ihållande regn och förseningar var hela torget fullt med glada Mjällby-supportrar som var där för att fira att laget nu gått upp i allsvenskan.

– Det känns helt fantastiskt att så många har kommit hit ikväll. Det känns som en dröm och det är nog någonting som man bara får uppleva en gång i livet, sa Mjällby AIF:s Johan Svensson när han klev av scenen efter att ha tagit emot jublet.

Att Mjällby AIF nu går upp i allsvenskan för första gången sedan 1980-talet firades igår med buller och bång. Det avfyrades fyrverkerier och på stortorgets scen spelade flera band. Det var även där som spelarna sent på kvällen hyllades av alla sina fans.

– Det känns jätteroligt att de nu ska spela i allsvenskan, jag var barn när de gjorde det sist så jag ser fram emot att få uppleva det nu igen, säger supporten Sara Ragnarsson som hade kommit till torget för att fira sitt MAIF.

Hennes dotter 8-åriga Indra var också på plats för att fira.

– Det bästa med Mjällby AIF är att min lillebror spelar där, sa hon.

Även Fredrik Eriksson hade gett sig ut i regnet för att hylla sitt lag och han tyckte att det kändes fantastiskt att vara supporter just nu.

– Ja det är verkligen härligt just ikväll, sa han.

Stina Held
stina.held@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".