ÄNGELHOLM

Sparkade hem ett VM-silver

Skåne har fått en ny VM-silvermedaljör. Det är Therese Gunnarsson från Ängelholm som i dag kom hem från VM i kickboxning med en silvermedalj om halsen.

Therese Gunnarsson tävlar i kickboxning och i en gren som heter fullkontakt low kick. Det innebär att de som tävlar ska slå och sparka hårt och dessutom mot hela kroppen. I motsvarigheten som heter high kick är det bara tillåtet att sparka över midjan. Matcherna pågår i tre ronder och det är tre minuter per rond.

Therese tyckte att hon lyckades ganska bra i finalen men problemet var att hon inte träffade sin motståndare tillräckligt hårt.
- Hon hade lite hårdare träffar, speciellt med de låga sparkarna. Jag tyckte att jag fick in fler träffar men jag fick inte riktigt betalt för dem, säger Therese.

Trots att det nu "bara" blev en silvermedalj så var Therese ändå nöjd med sin insats.
- Just att man har chansen att bli världsmästare, därför känns det lite snopet. Det var mitt första mästerskap i den här disciplinen så det får jag ändå vara nöjd med.

Lars Angantyr

lars.angantyr@sr.se

044-28 15 89

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".