Den 19-åriga kvinnan sköts till döds på gården. Arkiv: Lars Angantyr/SR Kristianstad
Vollsjö

Misstänkt mördare förhörd i rätten

I dag så fortsatte rättegången i Ystads tingsrätt mot den mordmisstänkte 15-åringen från Vollsjö som misstänkt ha mördat sin 19-åriga syster.

Den andra rättegångsdagen mot den mordmisstänkte 15-åringen inleds med att familjemedlemmarna förhörs.

Första timmen förhörs den döda kvinnans bror och pappa. Innan åklagaren höll ett en och en halv timme långt förhör med kvinnans syster.

Hon berättar om sin nära relation till kvinnan och vittnar även om att kvinnan var rädd för sin lillebror i somras. Systern berättar också om pojkens raseriutbrott när han inte tagit sin medicin mot ADHD. Hon tänkte direkt att det var hennes bror som hade gjort det när hon fick beskedet om kvinnans död.

Efter lunchpausen när försvarsadvokaten förhör flickan uppger hon att hon tror att brodern är skyldig men att hon inte tror att han varit ensam om gärningen.

Strax efter klockan två i eftermiddags började förhören med den 15-åriga pojken bakom stängda dörrar. En del av pojkens anhöriga som är målsägande fick vara kvar i salen men syskonens mamma fick gå ut.

Senare under eftermiddagen har också en kvinnlig polis hörts angående hennes iakttagelser av pojken när han återvände till den avspärrade gården dagen efter att kvinnan hittas död.

Det är en familjetragedi som spelas upp i rätten. Det är en splittrad familj som inte har fungerade relationer. Kvinnans syster beskriver det själv med att händelsen är privat och att det inte är något som allmänheten har att göra med.

Rättegången mot pojken fortsätter nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".