Ängelholm

Ängelholm får ny bollhall

Den segslitna frågan om en ny hall för bland annat volleyboll och innebandy i Ängelholm är äntligen i hamn. Kommunstyrelsen har beslutat om att satsa på en ny bollhall med 600 åskådarplatser vid Kungsgårdsskolan. En investering på omkring 25 miljoner kronor.

Det var under 2006 och 2007 som planerna på en bollhall diskuterades som livligast i Ängelholm. Från början var planerna att Peab skulle bygga en hall på gamla flygflottiljområdet Valhall Park. En hall som kommunen skulle driva för att sen ta över ägandet efter sju år.

Den konstruktionen stötte på patrull. I stället presenterades så småningom ett krympt förslag där Peab skulle bygga och kommunen hyra.

Men efter många turer kom Ängelholms kommun fram till att det behövde göras en upphandling för att allt skulle gå lagligt till. Den processen drog ut på tiden. Men om knappt ett år räknar kommunalrådet Åsa Herbst i Ängelholm med att den nya hallen där bland annat Engelholms Vollevboll Sällskaps damlag i elitserien ska spela ska stå klar

Moderata kommunalrådet Åsa Herbst i Ängelholm är väldigt nöjd med den här lösningen.
- Vi hade för liten kapacitet och för dålig kvalitet på sina håll på det vi kunder erbjuda tidigare, säger hon. Vi har ingen inomhushall i dag som kan ta 600 sittande. Så det här blir precis det som behövs.

Bosse Johansson
bosse.johansson@sr.se
044-28 15 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista