Hässleholm

Polisen efterlyser tips om bränder

Under oktober har det brunnit flera gånger i soptunnor vid Norra Station och i en kolonistuga i närheten. Polisen misstänker att det är ungdomar som ligger bakom, och söker nu vittnen.

Framför allt har det brunnit i soptunnor på stationsområdet, men någon eller några har också tänt eld på en kolonistuga vid Kommendörsgatan.

Lars Andersson på Hässleholmspolisen, som har hand om utredningen av bränderna, säger att det inte nödvändigtvis finns något samband mellan soptunnebränderna och branden i kolonistugan, men att det inte kan uteslutas.

Hittills har det inte funnits någon fara för att bränderna ska sprida sig till andra hus, och i nuläget rubriceras de som skadegörelse och inte som mordbrand.
- Vi tror inte att det rör sig om en ensam pyroman, säger Lars Andersson, utan vi tror att det är ett gäng ungdomar.

Det har också förekommit skadegörelse på bilar vid stationsområdet. Polisen är angelägen om att få in tips som kan ha med bränderna att göra.

Linnéa Mattisson
linnea.mattisson@sr.se
044-28 15 73

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista