Ängelholm

Tummen upp för medborgarförslag

Att ungdomar får ersättning för att städa upp skräp på de mindre orterna i Ängelholms kommun kan bli verklighet om Tina Sjögren från Munka-Ljungby får som hon vill. Hon har skickat in ett medborgarförslag som Ängelholms kommun ställer sig positiv till.

I veckan behandlades Tina Sjögrens medborgarförslag på kommunstyrelsens sammanträde. Åsa Herbst som är kommunstyrelsens moderata ordförande säger att hon är mycket positiv till förslaget som Tina lagt fram.
– Jag har skickat in ett medborgarförslag om att ungdomarna ska städa i närmiljöerna där de bor mot en liten ersättning från kommunen, säger Tina Sjögren.

Det är första gången som Tina Sjögren skickar in ett medborgarförslag och på sammanträdet i veckan beslutades det att förslaget ska överlämnas till tekniska nämnden som ska utreda hur en sådan städning i så fall ska organiseras.

Tinas förslag är att städningen ska organiseras av skolorna och idrottsföreningarna på de olika orterna. Hon är mycket nöjd med att man tar hennes förslag på allvar.
– Jag kommer att skicka in fler medborgarförslag nu när jag ser att det fungerar.

Ännu har hon inget speciellt på lut.
– Men det kanske dyker upp något!

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista