ÖSTERLEN

Poesi möter skulptur på Österlen

Nu är det klart att Region Skåne ger 305 000 kronor till kulturprojektet Gråzoner som äger rum i augusti och september 2010. Dels planeras utställningar på temat ord och språk och dels ska det blir performance, poeter, musiker, dansare och liknande livehändelser under en vecka i september.

Syftet är att skapa möten mellan konst och andra kulturformer. Fem konstinstitutioner ska vara med: Tjörnedala konsthall i Baskemölla, Kivik Art Center, Tomelilla konsthall, Ystad konstmuseum och Inkonst i Malmö.

Kristin Svensson, kultursekreterare i Tomelilla kommun, tror att samarbetet blir givande.

– Det här projektet ger möjlighet att åka först till Ystad konstmuseum till exempel och sedan till Tomelilla konsthall, vidare till Tjörnedala och till Kivik Art. Så att man kan lägga en hel vecka här ute.

I Tomelilla blir det bland annat ett stort träd i konsthallen och Kristin Svensson säger att Gråzoner blir något nytt för konsthallen.

– Tomelilla kanske inte har gjort det direkt tidigare, riktat utställningar så. Det är klart att vi ska vara med. Också för att öppna upp konsthallen för lite annorlunda upplevelser, lite mer improvisation som kommer att uppstå när konstnärer inom olika genrer möts.

Abigail Sykes

044-28 15 75

abigail.sykes@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista