Klippan

Soprumsbrand släcktes i sista stund

En rad anlagda bränder inträffade i Klippan på onsdagskvällen. Det första larmet kom strax före klockan sju, och sen kom larmen så tätt att räddningstjänsten i Klippan fick ta hjälp av kollegorna i både Ljungbyhed och Åstorp för att hinna släcka.

Mikael Kadanik på räddningstjänsten i Klippan var insatsledare vid bränderna i går kväll. Han berättar att det första larmet som kom handlade om att det brann i ett sopkärl intill en villa. Nästan samtidigt kommer det ett nytt larm om att det brinner i ett soprum i ett hyreshusområde.

När räddningstjänsten precis kommit på plats vid soprummet som är hopbyggt med ett stort garage kommer nästa larm om att det brinner i några lekstugor vid Snyggatorpsskolan. Medan man fortfarande håller på att släcka den branden kommer ett automatlarm om att det brinner i några sopkärl intill en vägg på Åbyskolan.

Dessutom har polisen i Klippan fått en anmälan om att någon hade satt eld på en toalett vid S:t Petri kyrka. Men den branden hade slocknat av sig själv. Polisen har omedelbart satt i gång en utredning för att ta försöka ta reda på vem som ligger bakom bränderna.

Mikael Kadanik på räddningstjänsten säger att det särskilt i två fall var stor risk att bränderna skulle sprida sig. Vid soprumsbranden i hyreshusområdet kom man i sista stund för att hindra att branden inte spred sig till hela garaget, och vid Åbyskolan hann man också stoppa branden i sista sekunden. Flera rutor på skolan hade redan krossats i hettan.

Bosse Johansson
bo.johansson@sr.se
040-6665605

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista