båstad

Svalt intresse för miljöbilar

Bara fem personer har tackat ja till Båstads kommuns erbjudande om att leasa en miljöbil. Kommunen vill profilera sig som en ekokommun och erbjuder de anställda i kommunen en ny miljöbil mot avdrag på lönen.

Erbjudandet gäller sedan ett år tillbaka. Kostnaderna för den anställde landar på mellan 2 000 och 5 600 kronor i månaden.

Patrik Johansson, verksamhetsutvecklare i Båstad kommun, säger att erbjudandet kom till för att man vill vara en miljövänlig kommun och bli en mer attraktiv arbetsgivare.
– Men fem är en väldigt låg siffra. Ju fler miljöbilar på vägarna, desto bättre.

Av de fem i Båstad som valt att tacka ja till en miljöbil kan man konstatera att i alla fall tre har relativt höga inkomster. De är förvaltningschefer - kommunchefen, teknikchefen samt park- och fritidschefen.

Nyligen beslutade kommunen att erbjudandet ska breddas och innefatta alla bilar som enligt regeringen kan räknas som miljöbilar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista