Nordöstra Skåne

Kvinna glömdes på toa

Personal på ett äldreboende i nordöstra Skåne glömde en kvinna på en toalett i cirka tre timmar. Händelsen har nu blivit anmäld enligt Lex Sarah.

Det var i slutet av oktober som två undersköterskor hjälpte en kvinna att gå på toaletten med hjälp av en lift. De lämnade kvinna på toaletten men glömde bort att komma tillbaka för att hjälpa henne tillbaka till sängen.

Undersköterskorna säger enligt anmälan att det var rörigt på avdelningen under kvällen och att det kan ha varit anledningen till att de glömt kvinnan.

Under hela tiden som kvinnan var på toaletten satt hon fast i liften och situationen var påfrestenade för henne. Hon hade helle ingen möjlighet att larma personalen. Därför var det först när nattpersonalen gick sin runda som de upptäckte att kvinnan var kvar på toaletten.

Rutinerna på äldreboende har nu ändrats för att liknande situationer inte ska kunna uppstå. Även rutinerna för arbetet med lift har setts över.

Lars Angantyr
lars.angantyr@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".