TOMELILLA

FP annonserar efter sympatisörer

Folkpartiet i Tomelilla går nu ut i tidningen med en annons för att hitta folk som är sugna på att bli politiker och ställa upp för partiet i valet nästa år.

– Hittar vi fyra-fem stycken så är vi väldigt nöjda, säger Anders Albäck, som är ledare för folkpartiet i Tomelilla. Annonsen var inne i tidningen på lördagen, och redan dagen efter hade några hört av sig.

FP har haft svårt att hitta folk som vill engagera sig, och nu testar man det här sättet. Anders Albäck säger att alla är välkomna att höra av sig, men att man måste skriva på ett kandidatkontrakt där man lovar att ställa upp på vissa etiska regler och liberala värderingar.

Framför allt är partiet ute efter att hitta fler kandidater som bor i Tomelilla tätort, eftersom de är dåligt representerade där.

Men de som hör av sig kanske inte är insatta i hur politiken fungerar?

– Nej, men det är upp till oss att lära dem. Politik är ju mångfasetterat, och många gånger kan det vara svårt att förstå, men det lär vi dem. Jag tror inte att det är det stora problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".