Arkivbild: Joerg Sarbach/AP
Skåne

Stormvarning i Skåne

Uppdaterad kl 15.37
Enligt SMHI kan vi vänta oss dramatiskt höstrusk under onsdagskvällen. I Skåne har man gått ut med en klass 2 varning. SMHI varnar för mycket hårda västliga eller nordvästliga vindbyar och även för risk för stormbyar.

En klass 2 varning innebär att vädret kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Man vill också att allmänheten stannar inne och följer upp ny information på Internet, radio eller teve.

Skånepolisen tar in extra personal till ledningscentralen för att klara den förväntade anstormningen av larmsamtal. Även räddningstjänsten har höjt sin beredskap och SOS Alarm tänker ta hjälp av närliggande distrikt om det blir svårt att hinna med samtalen.

Vägverket och Banverket har också kallat in mer personal för att kunna hålla spår- och vägtrafik öppen.

Under eftermiddagen och kvällen kommer länsstyrelsen i Skåne att stå i ständig kontakt med berörda myndigheter för att få en helhetsbild och samordna informationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".