Ängelholm

Rögle föll återigen hemma

Skellefteå är ett av Elitseriens tyngsta och tätaste lag. I varje fall om man får tro Rögle. Skåningarna har förtvivlat svårt att få hål på SAIK och framför allt på målvakten Andreas Hadelöv.

Radiosportens Gunnar Brink valde "lagens lirare":
Rögle: Jakob Johansson
Skellefteå: Tim Erixon

Seger senast i Skellefteå men nu var det samma visa som så många gånger tidigare. Skellefteå vann en jämn och ganska styrd match med 3-2 och gjorde det rättvist. Det är nog som tränaren Hans Särkijärvi kallt konstaterade:

– Vi vinner för vi är ett bättre lag och framför allt för att vi har en bredare trupp.

Bortsett från det var det powerplay som blev avgörande. Skellefteås samtliga tre mål gjordes i den spelformen. Tiim Erixon två gånger om när Skellefteå var en man mer och Fredrik Warg en gång när Rögle spelade powerplay.

En Rögleback tappade pucken vid offensiva blå och Warg satte ensam med utmärkte Christoffer Nihlstorp pucken mellan benen på Röglemålvakten.

Även Rögle gjorde ett av sina mål i numerärt överläge, inslaget av Mathias Månsson som gjorde sitt femte mål efter övergången från Skellefteå till Rögle. Förarbetet av det elegantare slaget av Jakob Johansson som verkligen tänker när han spelar hockey.

Det enda mål som kom fem mot fem var ett märkligt sådant. Simon Hjalmarsson sköt ett skott som Hadelöv lämnade retur på och den fick Mattias Sjögren på sig och utan att egentligen behöva göra något fick han in pucken i mål. Efter videobedömning bestämde sig domaren för att godkänna målet.

Efter den kvitteringen i den tredje perioden hade Rögle sin bästa period i matchen och kunde faktiskt ha avgjort. Istället drog lagkaptenen Daniel Glimmenvall på sig en utvisning när slog undan en motståndarklubba som låg på isen. Det avgjorde matchen när Tim Erixon satte 3-2 med dryga fem minuter kvar.

För andra hemmamatchen i rad drog Glimmenvall på sig en utvisning i slutsketet som kostade. Mot Modo åkte han ut i förlängningen så Modo kunde avgöra. Nu blev det inga poäng alls för Rögle som fortfarande är Elitseriens sämsta hemmalag. Men väl fortfarande bästa bortalaget. Ologiskt nog.

 Rögle-Skellefteå 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Första perioden: 0-1 (4.13) Tim Erixon (Yared Hagos, Johan Forsberg) spel fem mot fyra, 1-1 (12.43) Mathias Månsson (Jakob Johansson, Peter Högardh) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (7.03) Fredrik Warg (Christian Söderström) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2-2 (7.52) Mattias Sjögren (Simon Hjalmarsson, Stefan Erkgärds), 2-3 (14.39) Tim Erixon (Petr Tenkrat) spel fem mot fyra.

Skott: 26-28 (6-7, 5-11, 15-10).

Utv, Rögle: 5x2. Skellefteå: 4x2.

Domare: Niklas Lovefall, Vallda.

Publik: 4 027.


Gunnar Brink/TT
radiosporten@sr.se